Indryk annonce

Mindst 25 procent af danske unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i 2020. Antallet skal herefter op på 30 procent i 2025 – sådan lyder de politisk besluttede målsætninger. Årsagen til dette er, at det danske samfund står i en situation, hvor der kommer til at mangle faglært arbejdskraft – eksempelvis bagere, slagtere og handelsuddannede – hvis der ikke gøres noget.

I CompanYoung hjælper vi både erhvervsuddannelser og virksomheder med at tiltrække og rekruttere faglært arbejdskraft. Vi har i denne sammenhæng foretaget en intern fokusgruppe, hvor vi inviterede syv unge ind for at høre, hvorfor de havde valgt at uddanne sig til kontor- og detailelever, og hvilke barrierer de generelt møder som elever. Fokusgruppen varede blot et par timer, men gav en række interessante pointer, som bliver delt i denne artikel.

Læs den fulde artikel hos CompanYoung >

 

Christian Mehlsen

Af Christian Mehlsen

Christian har ansvar for at indsamle viden om elevrekruttering og elevforløb og få det kommunikeret ud på bloggen.

E-bog: Unges digitale vaner og præferencer (2018)

Elevplads.dk har i samarbejde med CompanYoung udviklet en e-bog om unge i målgruppen mellem 15-20 år til vores Videnscenter. Formålet med e-bogen er at oplyse virksomheder – store såvel som små – omkring, hvad de digitalt kan være opmærksomme på, når de rekrutterer unge.

Gå til e-bogen
ebook-digitale vaner

Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

Tilmeld dig Elevplads.dks nyhedsbrev med fokus på tiltrækning og rekruttering af elever, lærlinge og trainees.

I nyhedsbrevet får du adgang til

  • De seneste blogindlæg
  • Nyeste e-bøger og cases
  • Tips og tricks til rekruttering af elever, lærlinge og trainees
  • Information om krav og regler inden for elevområdet