Tilbage til vidensbanken

Forskellen mellem elever og trainees

Det kan være svært at skelne mellem en elevplads og en traineestilling. For selvom der er forskel på de to uddannelsestyper, er der også en række ting, der overlapper hinanden.

En traineestilling er en uddannelse, I som virksomhed selv bestemmer over og tilrettelægger. Det er derfor forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvordan forløbet tilrettelægges.

Hvis I som virksomhed overvejer at tage en trainee ind, er det vigtigt, at I har ressourcerne til at stå for dennes oplæring i virksomheden, da det oftest kræver, at der er en mentor eller en vejleder fra firmaet tilknyttet.

Fordelen ved at tage en trainee ind er, at I som virksomhed har mulighed for selv at uddanne og forme jeres trainee direkte i virksomheden og tilpasse arbejdsopgaverne. Det er vigtigt, at I som virksomhed har fokus på både faglig og personlig udvikling i forhold til jeres trainee. Som virksomhed kan I derfor vælge at give traineen mere og mere ansvar i takt med dygtiggørelse inden for den pågældende branche.

Det er forskelligt fra branche til branche, hvor lang tid en traineestilling strækker sig over – det er noget, I som virksomhed fastlægger i det interne uddannelsesforløb, I står for at udarbejde. Typisk forholder det sig dog sådan, at et traineeforløb varer mellem 1 og 2 år.

Som virksomhed skal I udbetale traineeløn under hele uddannelsen. Lønnen kan variere fra branche til branche, men oftest vil en traineeløn være højere end en elevløn.

 

Gode links

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Elevplads.dks nyhedsbrev med fokus på tiltrækning og rekruttering af elever, lærlinge og trainees.

I nyhedsbrevet får du adgang til

  • De seneste blogindlæg
  • Nyeste e-bøger og cases
  • Tips og tricks til rekruttering af elever, lærlinge og trainees
  • Information om krav og regler inden for elevområdet