INDRYK ANNONCE

Krav og regler for elevpladser

Få hjælp til at komme i gang med at få nye elever og lærlinge og find gældende regler på elevpladsområdet

 

approve.jpeg

1. Bliv godkendt som praktiksted

Hvis jeres arbejdsplads endnu ikke er godkendt til at uddanne elever eller lærlinge, skal I udfylde en formular og søge godkendelse hos et fagligt udvalg.

uddanns-1.jpg

2. Indgå en uddannelsesaftale

Før et praktikforløb kan påbegynde skal virksomheden og eleven indgå en uddannelsesaftale, der efterfølgende sendes til den gældende erhvervsskole.

writing-828911_1920.jpg

3. Udform en praktikplan

Hver virksomhed skal lægge en praktikplan, der synliggør oplæringen fra start til slut. Dette skal sikre, at eleven, når sine mål med elevuddannelsen. 

Om elevuddannelser

Læs mere om uddannelser, praktikforløb og eksamener på erhvervsskolerne

 

4indgang2.png

De fire hovedområder 

Erhvervsuddannelsers grundforløb bygger på fire hovedområder. Heriblandt findes der mere end 100 forskellige erhvervsuddannelser. 

strukturen3.png

 Struktur på erhvervsskolerne

Alle erhvervsuddannelser indeholder et grundforløb og et hovedforløb. Det varierer dog, hvordan uddannelsen tilrettelægges for eleven.

walking2.png

5 typer uddannelsesaftaler

Når du indgår en uddannelsesaftale med en elev eller lærling, kan I vælge mellem fem forskellige typer af praktikforløb – fra korte aftaler til fuldt dækkende.

Rekruttering af elever

Få gode råd til, hvordan I kan skabe det bedste match og sikre et godt rekrutteringsforløb.

 

findetmatch.jpeg

Stillingsopslag

Der er mange måder at udforme et godt stillingsopslag til elever og lærlinge. I denne artikel får du et par gode råd til, hvordan du kan optimere opslaget.

annoncering3.jpeg

Find et match

Det er vigtigt, at jeres virksomhed finder kvalificerede kandidater til jeres læreplads eller elevstilling, så I kan vurdere, hvem der matcher jer bedst fagligt og personligt. 

uddannelseaftalen.jpeg

Jobsamtalen

Hvordan forbedrer man sig bedst muligt til en jobsamtale med en elev? Hvilke spørgsmål vil man typisk stille? Og hvilke kriterier kan man vurdere eleven ud fra?

Lær mere om elevrekruttering


 
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Samarbejdspartnere


Elevplads.dk vidensbank er udviklet i samarbejde med tre erhvervsskoler for at sikre et så bredt og korrekt vidensgrundlag som muligt for arbejdsgivere. 

 

knord2
tec4-1
next3
esnord-2

Bliv kontaktet

Har du stadig ubesvarede spørgsmål om at ansætte nye elever eller lærlinge? Skriv gerne til os – og vi prøver at svare eller sende dig videre i systemet.