Tilbage til vidensbanken

Har du styr på fagprøven på hovedforløbet?

En erhvervsuddannelse afsluttes med enten en fagprøve eller en svendeprøve, som har til formål at teste elevens praktiske færdigheder kombineret med den teoretiske viden, som eleven har fået gennem skoleperioderne. I har som virksomhed størst indflydelse på den praktiske del af opgaven.

Eleven udarbejder fagprøven med udgangspunkt i praktikforløbet, og sammen med virksomheden findes der et afgrænset område i virksomheden, som eleven kan have fokus på i opgaven. Fagprøven består af en skriftlig opgave, som eleven efterfølgende skal op og forsvare mundtligt. Det er derfor en god idé hvis man tidligt i elevforløbet, finder ud af hvad fokus i opgaven skal være.

Det er normalt er eleven skriver sin fagprøve i løbet af det sidste halve år af hovedforløbet – altså mens eleven fortsat er i praktik. Som virksomhed skal der som minimum stilles en uge til rådighed til eleven, hvori fagprøvens skriftlige del kan udarbejdes. I den tid kan eleven altså ikke være på arbejde, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på dette i god tid, og få det med i planlægningen af praktikforløbet.

 

Gode links

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Elevplads.dks nyhedsbrev med fokus på tiltrækning og rekruttering af elever, lærlinge og trainees.

I nyhedsbrevet får du adgang til

  • De seneste blogindlæg
  • Nyeste e-bøger og cases
  • Tips og tricks til rekruttering af elever, lærlinge og trainees
  • Information om krav og regler inden for elevområdet