Tilbage til vidensbanken

Vi har siden 2019 hjulpet uddannelsesinstitutioner, virksomheder og brancher med at besvare unges henvendelser ved at møde dem på deres præmisser via vores bemandede chatservice.

På baggrund af det har vi hvert år haft mere end 20.000 én-til-én chatsamtaler med unge, som blandt andet overvejer at søge ind på en uddannelse, skal starte på efterskole, eller skal være ny elev eller lærling i en virksomhed. Vi har dykket ned i vores data og set på, hvad vi har lært af de mange chatsamtaler – og dét vil vi dele med dig.

 

De unge skal mødes på deres præmisser

Før vi dykker ned i det, vi har lært, vil vi dog understrege, hvorfor en chatmulighed på uddannelserne og virksomheders hjemmesider er vigtig.

Som uddannelsesinstitution, virksomhed eller branche er det vigtigt at gøre information og vejledning lettilgængeligt.

For at kunne imødekomme de unges spørgsmål, er det vigtigt at vide, hvor deres informationssøgning finder sted. Data fra vores omfattende undersøgelser viser, at uddannelserne og virksomhedernes hjemmesider, er den mest populære metode, når de unge, som skal vælge ny uddannelsesvej, søger information

– I gennemsnit besøger hele 73% af de unge uddannelsens eller virksomhedens hjemmeside i deres informationssøgning.

For at sikre at de unge får svar på deres spørgsmål, gør mange af vores kunder brug af vores bemandede chatservice, så vi kan møde de unges spørgsmål i en unik én-til-én samtale.

Lær mere om fordelene ved at implementere vores bemandede livechat.

 

Dét mangler de unge svar på

Gennem vores mere end 20.000 chatsamtaler med unge om året, har vi mødt mange af de bekymringer og spørgsmål, de unge sidder med, når de overvejer deres uddannelsesvej, eller når de skal starte på en ny uddannelse eller som elev eller lærling i en virksomhed.

Vores tidligere dataindsamling har vist at,

  • de unge, som besøger virksomheders hjemmesider i forbindelse med elev- og lærlingestillinger, oftest spørger om: adgangskrav, ansøgningsproces eller ledige stillinger.
  • de unge, som besøger efterskolerne hjemmesider, oftest har spørgsmål om selve efterskolen, besøg på skolen og ledige pladser.
  • de unge, som besøger uddannelsesinstitutionernes hjemmesider, oftest mangler viden om selve uddannelsen, ansøgningen, adgangskrav og optagelse.

Ny tendens i 2022: “Hvornår skal jeg møde op?”

Hen mod uddannelsesstart i 2022 har vi set en ny tendens, hvor vi har modtaget en del flere spørgsmål af praktisk karakter, end vi har oplevet i tidligere. Dette gør sig gældende for kommende elever og studerende på tværs af efterskoler, gymnasier, erhvervsuddannelser og videregående uddannelser.

Typiske henvendelser frem mod uddannelsesstart 2022:

  • Dato og/eller tid for første studiedag
  • Login-informationer
  • Hardware og software
  • Skema, årsplan, ferie o.lign

Derudover har mange af de kommende efterskoleelever haft spørgsmål til pakkelister, mens de kommende elever på ungdomsuddannelser også har en del spørgsmål angående SU og transport m.m.

 

Reducer de unges tvivl og skab bedre fastholdelse frem mod uddannelsesstart

De mange spørgsmål, de unge sidder med frem mod uddannelsesstart, kan være med til at skabe en unødvendig usikkerhed og tvivl ved de unge. Men det er muligt at reducere denne usikkerhed gennem en styrket kommunikationsindsats, særligt i relation til spørgsmål af mere praktisk karakter.

 

Bedre pre- og onboarding

Et centralt redskab for at løse disse udfordringer er at arbejde med bedre pre- og onboarding af de kommende studerende og elever. Dette kan vores softwareløsning StudentCenter være en vigtigt del af.

StudentCenter er en digital platform, som giver kommende studerende og elever svar på deres spørgsmål og et attraktivt indtryk af uddannelsen eller virksomheden, allerede når de modtager optagelsesbrevet. Ved at give de unge de informationer, de behøver, og et godt indtryk, kan I bekræfte dem i valget af deres nye uddannelse og reducere risikoen for tidlige frafald.

Hver kundes StudentCenter skræddersyes med funktioner, der passer bedst til de kommende studerende eller elever. Informationerne bliver timet, så de præsenteres for den unge på det mest relevante tidspunkt og på en let tilgængelig platform, som der er adgang til, inden den unge har fået adgang til uddannelsens eller virksomhedens intranet.

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Elevplads.dks nyhedsbrev med fokus på tiltrækning og rekruttering af elever, lærlinge og trainees.

I nyhedsbrevet får du adgang til

  • De seneste blogindlæg
  • Nyeste e-bøger og cases
  • Tips og tricks til rekruttering af elever, lærlinge og trainees
  • Information om krav og regler inden for elevområdet