Tilbage til vidensbanken

Definition af en erhvervsuddannelse

Erhvervsuddannelse dækker over mange forskellige uddannelser, der dog alle har det til fælles, at de uddanner eleverne til erhvervslivet. Da erhvervsuddannelserne dækker over mange forskellige fagområder, vil undervisningen og uddannelsernes indhold også variere fra uddannelse til uddannelse.

Fælles for dem er, at den undervisning, som eleverne modtager på erhvervsskolerne, er praksisorienteret og erhvervsrettet og tager oftest udgangspunkt i en virkelig case fra erhvervslivet.

Denne tilgang er med til at sikre, at eleverne allerede tidligt i uddannelsesforløbet får erfaring med den branche, som uddannelsen er rettet mod og er bedst muligt rustet til at komme i praktik i en virksomhed.

Det er også i løbet af skoleperioderne, eleverne tilegner sig den teoretiske viden, som skal anvendes til at løse opgaver i praksis.

Som en del af uddannelsesforløbet skal eleverne i praktik i en virksomhed. Her skal eleverne selv finde frem til en praktikplads i en virksomhed, der kan give dem den praktiske del af deres uddannelse.

 

Gode links

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Elevplads.dks nyhedsbrev med fokus på tiltrækning og rekruttering af elever, lærlinge og trainees.

I nyhedsbrevet får du adgang til

  • De seneste blogindlæg
  • Nyeste e-bøger og cases
  • Tips og tricks til rekruttering af elever, lærlinge og trainees
  • Information om krav og regler inden for elevområdet